Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević i deo ministara u vladi položili su danas cveće ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar, na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja te škole.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

OTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučević i ministri u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, Dejan Ristić, Milica Đurđević Stamenkovski i Tomislav Momirović upisali su se u knjigu sećanja ispred škole, posle polaganja cveća. U Srbiji se danas obeležava tačno godinu dana kako je K.K. ubio devet učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” i školskog čuvara i ranio nastavnicu istorije i pet učenika.

K.K. je 3. maja po dolasku u školu izvadio pištolj i pucao u radnika obezbeđnja, a zatim i u dvoje učenika. Nastavio je hodnikom ka učionici gde je sa vrata pucao ka nastavnici i ostalim učenicima.

Nakon svega izašao je u dvorište i pozvao policiju. Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dečaka-ubice, Vladimira i Miljane Kecmanović i još dve osobe iz streljane, u kojoj je dečak učio da puca, jer prema domaćem zakonu počinioci mlađi od 14 godina ne mogu biti krivično odgovorni. K.K. je smešten u psihijatrijsku bolnicu za decu u kojoj se i dalje nalazi. Vlada Srbije je donela odluku o obrazovanju Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u toj oglednoj školi


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: