Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najoštrije je osudio “gnusni teroristički napad” danas, u Beogradu, ispred izraelske ambasade, istakavši da će država Srbija umeti odlučno da odgovori na pretnju terorizma i poručio građanima da se mogu osećati bezbedno.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVI

“Ovo je bio akt bezumlja, koji se ne može pripisati nijednoj religiji i nijednom narodu. Reč je o zlodelu pojedinca sa imenom i prezimenom. Stoga pozivam građane da ostanu mirni i ne podležu propagandi onih koji bi želeli da nas međusobno zavade”, saopštio je Vučević povodom ranjavanja pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade. On je rekao da će “država Srbija umeti odlučno da odgovori na pretnju terorizma”.

“Svako ko je mislio da nas može destabilizovati ovakvim nepočinstvima, prevario se”, naveo je premijer. On je srpskom žandarmu poželeo brz oporavak, a građanima Srbije poručio da se mogu osećati bezbedno.

“Naša zemlja je bila i ostaće mirna, stabilna i prosperitetna, a međuverski sklad će naše društvo krasiti i dalje”, zaključio je Vučević.

Ministar Gašić: Napad na žandarma podmukli kukavički akt

Pokušaj ubistva žandarma nije samo teroristički, nego i podmukli kukavički akt, molimo se za njegovo zdravlje i nadamo brzom oporavku, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić. On je istakao da je sistem odbrane i bezbednosti Republike Srbije snažan i stabilan i da će oštro i beskompromisno odgovoriti na svaki vid terorizma.

Gašić je najoštrije osudio današnji teroristički napad na pripadnika Žandarmerije koji se nalazio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, saopšteno je iz Ministarstva.

“Današnji pokušaj ubistva našeg žandarma je, ne samo teroristički, nego i podmukli kukavički akt. Misli pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su sa našim kolegom i njegovom porodicom. Molimo se za njegovo zdravlje i nadamo brzom oporavku”, izjavio je Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: