Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o unapređenju bilateralnih odnosa, pre svega u oblasti ekonomije i investicija i naglasio da je Italija važan privredni partner koji u Srbiji zapošljava oko 50.000 ljudi.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučević i Gori su razgovarali o učešću na predstojećem Poslovnom forumu Srbija – Italija u Trstu, na kojem će učestvovati i veliki broj srpskih kompanija iz oblasti industrije, poljoprivrede, infrastrukture i tehnoloških inovacija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Vlade istakao je da je Italija važan privredni i investicioni partner, čije kompanije u Srbiji danas zapošljavaju oko 50.000 ljudi, a drugi poslovni forum dve zemlje, kako je ocenio, predstavlja dodatni zamajac za naše privrede, ali i sveukupno unapređenje odnosa dveju zemalja.

Podsetivši da je ovo drugi Forum za poslovnu saradnju Srbije i Italije, Vučević je dodao da je direktna saradnja srpskih i italijanskih privrednika višestruko značajna za nove investicije na našim tržištima.

Prema rečima ambasadora Italije, dve države imaju dugu tradiciju prijateljskih i partnerskih odnosa, koja je čvrsta osnova i za dalju podršku Italije evropskom putu Srbije.

On je dodao da je godina u kojoj se obeležavaju i dva važna datuma – 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i petnaest godina od potpisivanja Dekleracije o strateškom partnerstvu Srbije i Italije, dobra osnova za produbljivanje veza i uspostavljanje čvršćih partnerskih odnosa.

Osim postojećih, najveći potencijal za rast, prema njegovim rečima, ima oblast turizma. Premijer Vučević izrazio je očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, zahvaljujući velikim potencijalima i izuzetnim političkim i strateškim vezama Srbije i Italije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…