Podeli vest

Ministar odbrane obišao je Miljana Delevića, koji je ranjen kada je na vozilo u kojem se nalazio pucala specijalna kosovska policija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

delević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIĆ

Ministar odbrane Miloš Vučević objavio je danas da je obišao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Miljana Delevića, koji je ranjen kada je na vozilo u kojem se nalazio pucala specijalna kosovska policija, i poručio da je za njega, bez dileme, reč o pokušaju ubistva.

“Nikakvo tu nije bilo zaustavljanje, govorim o dvojici Srba, niti njihovo opiranje, nego pokušaj likvidacije. Pogledajte broj metaka koji je ispaljen, pogledajte njihovu akciju gde su hteli da ih sateraju, da ih sabiju između betonskih blokova i vozila ROSU policije”, naveo je Vučević na Instagramu.

On je upitao šta radi ROSU na severu Kosova i Metohije s obzirom na Briselski sporazum i sve one garancije koje je Beograd dobio od međunarodne zajednice.

“Ali niko ne pušta suzu za Srbima i to je nešto na šta, nažalost, moramo da sviknemo. Nije emotivno lako prihvatiti, ali je nažalost naša politička realnost. Niko ne žali ni za Stefanom, ni za Milošem. Niko ne žali ni za momcima koji su jedva spasili glavu juče. To je surova politička realnost koja nas okružuje. Ne danas, ne od juče, već dugo godina”, ocenio je on.

Vučević je zahvalio judima iz bolnice u Kraljevu koji su prvi pružili zdravstvenu pomoć ranjenom Delaviću i VMA i poručio da veruje da će se on dobro oporaviti, da će što pre biti među svojima.
“Nadam se da će moći mirno da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji. Za mene nema dileme, to je bio pokušaj ubistva. Nastavlja se teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Naravno, oni posle izmišljaju da postoje brojne krivične prijave, kriminalizuju svakoga ko je Srbin, posebno na severu Kosova i Metohije. Oprobana matrica, scenario koji je odavno napisan, nešto što možete stvarno da vidite”, naveo je Vučević.

Vučević je u odvojenoj objavi na Instagramu naglasio da je najvažnije da je jedan ljudski život je spasen i produžen na, kako je rekao, “ponos svih nas, na ponos Ministarstva odbrane, rekao bih cele države Srbije”.

“Divni ljudi rade ovde na Vojnomedicinskoj akademiji i to je duga tradicija koju niko ne sme da potceni, ni da zaboravi. Rekao bih da Ministarstvo zdravlja stavlja VMA na mesto koje zaslužuje u ukupnoj lepezi svih zdravstvenih institucija i ustanova. Verujem da ćemo imati još bolje uslove za zaposlene i pre svega još bolje uslove za pacijente koji traže i očekuju pomoć u okviru Vojnomedicinske akademije”, poručio je Vučević.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je u ponedeljak da su pripadnici specijalne kosovske policije ROSU pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tom prilikom ranjen Miljan D, a da je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Incident se, kako je naveo, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: