Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas u Gornjem Crniljevu obeležavanju Dana sećanja na pukovnika pilota Milenka Pavlovića, koji je poginuo iznad Valjeva tokom NATO agresije 1999. godine herojski braneći nebo nad našom zemljom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Nakon pomena, ministar je u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i brigadnog generala Sava Iriškića položio venac na spomen obeležje pukovniku Pavloviću. Vence je položila i delegacija Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koju je predvodio komandant general-potpukovnik Duško Žarković, članovi porodice Pavlović, delegacija opštine Osečina, predvođena predsednikom Nikolom Tomićem, predstavnici Grada Valjeva i mnogobrojna udruženja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je, nakon svečane akademije organizovane ovim povodom, obišao spomen-dom posvećen pilotu pukovniku Pavloviću u kojem se nalaze njegova kaciga, oružje, mobilni telefon i lični predmeti.

U okviru obeležavanja Dana sećanja na pukovnika Pavlovića, organizovane su i memorijalna trka i fudbalska utakmica. Pukovnik Milenko Pavlović rođen je 5. oktobra 1959. godine u Gornjem Crniljevu, u opštini Osečina kod Valjeva.

Bio je ratni komandant 204. lovačkog avijacijskog puka, a herojski je poginuo 4. maja 1999. godine iznad Valjeva.

U njegovu čast, aerodrom u Batajnici nosi ime Vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: