Podeli vest

Miloš Vučević sastao se sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Egipta general-potpukovnikom Osamom Askerom i ministrom odbrambene industrije Arapske Republike Egipat Mohamedom Mustafom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević abu dabi
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević imao je danas na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ u Abu Dabiju odvojene susrete sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Egipta general-potpukovnikom Osamom Askerom i ministrom odbrambene industrije Arapske Republike Egipat Mohamedom Mustafom.

Tokom razgovora, potvrđeno da je bilateralna saradnja u oblasti odbrane vrlo dobra, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Naglašeno je da je posebno razvijen segment saradnje u vojnoekonomskom i vojnotehničkom domenu, kao i da se saradnja analizira i godišnji planovi usaglašavaju tokom zasedanja Mešovitog vojnog komiteta, koji ove godine treba da se održi u Kairu.

General Asker je nakon razgovora s Vučevićem koji se odnosio na vojno-vojnu saradnju obišao je sa delegacijom postavku i eksponate na štandu Ministarstva odbrane i “Jugoimport-SDPR”.

Tokom današnjeg susreta s Vučevićem ministar Mustafa je potvrdio opredeljenje Egipta za dalje unapređenje vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje u narednom periodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: