Podeli vest

Srbija visoko ceni principijelan stav Kipra kada je reč o nepriznavanju nelegalne i samoproglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević posle razgovora sa ministrom odbrane Kipra Mihalisom Jorgalasom sa kojim se sastao u okviru zvanične posete ovoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ističući da Kipar ostaje pri svom principijelnom stavu o nepriznavanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, Jorgalas je naveo da su nedavni sukobi između policije i etničkih Srba na Kosovu, izazvani pokušajima Prištine da nasilno pristupi opštinskim zgradama, izvor velike zabrinutosti.

“Pozivamo na deeskalaciju i nastavak učešća u konstruktivnom dijalogu predvođenom od strane Evropske unije”, rekao je on. Vučević je ocenio da je nivo saradnje u oblasti odbrane dve zemlje na visokom nivou, ali da ima prostora za njeno unapređenje.

“Srbija će nastaviti da se zalaže za mirno i sveobuhvatno rešavanje kiparskog pitanja u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija, a pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastaviće da se predano i profesionalno angažuju u okviru multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija”, rekao je Vučević i pozvao kiparskog ministra odbrane da poseti našu zemlju.

Jorgalas je izrazio uverenje da će današnji razgovori i konsultacije produbiti odbrambenu i vojnu saradnju dve zemlje u bliskoj budućnosti.

“Odbrambena industrija Srbije pružila je vrednu podršku našim oružanim snagama. Ova saradnja se zasniva na međusobnom poverenju i doprinosi našim ukupnim bilateralnim odnosima. Sutra ćemo imati priliku da obiđemo našu poslednju nabavku iz Srbije, artiljerijski sistem NORA”, istakao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ