Podeli vest

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas da veruje da će Šapić biti izabran za gradonačlenika, osvrnuo se i na odnos Šapića i Vesića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOS VUCEVIC
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ARHIVA

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas da veruje da će kandidat SNS Aleksandar Šapić u ponedeljak biti izabran za gradonačelnika Beograda.

On je istakao da Šapića i negov tim čeka mnogo posla i ukazao da može da računa na podršku svih u SNS.

Vučević je kazao da je Predsedništvo podržalo predlog Gradskog odbora SNS u Beogradu i da je ”prirodno” što je SNS kandidovao Šapića za tu funkciju budući da je, podsetio je, bio prvi na listi SNS za beogradske izbore.

”Šapića i njegov tim čeka mnogo posla. Da nastave i ubrzaju započete investicije, a verujem da je Šapić spreman za to”, rekao je Vučević za TV Pink.

Na pitanje o medijskim spekulacijama o odnosu Šapića i dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Vučević je kazao da nema netrpeljivosti i da je prirodno da postoiji konkurencija ideja, kao i da svako ima svoje mesto u stranci i političkom životu.

”Siguran sam da će Vesić nastaviti svoj politički rad, videćemo u kakvom formatu, gde i kako to je i na njemu i na stranci da odlučuju u narednom periodu”, kazao je Vučević.

Na pitanje o formiranju nove vlade, ukazao je da izbori još traju i da zbog zahteva dela opozicije u međustranačkom dijalogu i novih pravila, izborni proces nije završen i da se 23.juna ponovo glasa na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac.

Vučević je kazao da, dok se ne završi izborni proces, ne može biti konstituisana skupština i predsednik republike ne može da započne konsultacije sa parlamentarnim grupama oko mandata za sastav nove vlade.

””Vlada u ovom trenutku nije tema, ali nadam se da će se do kraja jula ući u konstituisanje parlamenta. Bilo je preuranjeno da na Predsedništvu razgovaramo o vladi. SNS nije počela unutarstranačke razgovore niti sa drugim strankama””, rekao je Vučević i dodao da postoje urgentnije teme koje se direktno tiču života građana.

Istakao je da je najavljeno povećanje plata i penzija između 18 i 20 odsto najveća investicija u Srbiji i najvažniji ””društveno-infrastrukturni projekat”” naglasivši da država pokazuje da nijedna grupa građana, posebno najugroženiji, nisu zaboravljeni i da se o svima vodi računa.

””Srbija u globalnim okolnostima ima ekonomnskog potencijala da napravi najveće povećanje plata i penzija u poslednjih nekoliko decenija””, rekao je Vučević.

Dodao je da državu čekaju razgovori sa Unijom poslodavaca i sindikatima o minimalnoj zaradi i da se očekuje povećanje minimalca između 12 i 15 odsto.

Vučević je kazao da Srbiju čeka veliki izazov kada su u pitanju energentni i da treba da obezbedi preostalu količinu gasa, ali i struju i naftu ističući da je, da bi se to postiglo, potrebno da se formira ””srpska vlada”” koja neće biti na usluzi ambasadama ni zapada ni istoka i koja će raditi u korist građana.

Ocenio je da je i aktuelna vlada ””sasvim dobro radila””, ali da Srbiji treba vlada koja će biti spremna da se uhvati u koštac sa novim izazovima.

””Za narod je najvažnije da će da rastu penzija, minimalca, da Srbija obezbedi dovoljno struje i nafte, da imamo gasa i hrane, a ko će da sedi na kojoj ministarskoj fotelji, to je manje bitno””, naveo je Vučević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: