Podeli vest

Srbija kao aspirant na članstvo u Evropskoj uniji predvidljiv je i pouzdan partner u sprovođenju Zajedničke odbrambene i bezbednosne politike EU, ukazao je Vučević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ARHIVA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, kojem je preno da je Srbija pouzdan partner u sprovođenju Zajedničke odbrambene i bezbednosne politike EU.

Vučević je istakao da je Srbija kao partnerska država do sada učestvovala u ukupno šest misija i operacija Evropske unije, dok će tokom 2023. godine Vojska Srbije drugi put biti u pripravnosti pod okriljem Borbene grupe HELBROC, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Srbija kao aspirant na članstvo u Evropskoj uniji predvidljiv je i pouzdan partner u sprovođenju Zajedničke odbrambene i bezbednosne politike EU”, ukazao je Vučević.

Kako je navedeno, ministar Vučević ukazao je na opredeljenost Srbije da, kao vojno neutralna država, neprestano poboljšava sistem odbrane radi dostizanja sposobnosti za efikasan odgovor na izazove i pretnje bezbednosti od značaja za odbranu.

On je zahvalio Delegaciji Evropske unije na podršci u dosadašnjem toku realizacije projekta “Jačanje kapaciteta Republike Srbije u oblasti razminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava”.

Sagovornici su pozitivno ocenili projektnu saradnju, koja, uz finansijsku podršku Evropske unije, beleži značajan pozitivan trend u proteklom periodu i obostrano zaključili da postoji spremnost da se saradnja nastavi u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: