Podeli vest

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević je istakao da se nada da će predsednik Aleksandar Vučić istrajati na tom putu da vodi nezavisnu politiku

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
Foto: Shutterstock

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je danas da to ko će činiti Vladu Srbije mogu da odrede samo građani na izborima, odnosno Skupština Srbije, a ne stranci, jer tako Srbija gubi slobodu i suverenost.

“Nadam se da će Aleksandar Vučić istrajati na tom putu da vodi nezavisnu politiku, odnosno da čuva Srbiju kao nezavisnu državu. Mi jesmo na evropskom putu, ali Srbija mora da vodi računa o svom nacionalnom interesu”, rekao je Vučević gostujući na TV Pinku.

Naveo je da se uvek pre formiranja Vlade otvaralo pitanje da li neko više naginje ka Rusiji ili Americi i dodao kako ministri moraju da budu srpski i da rade za građane Srbije, a ne za Vašington ili Moskvu.

“Oko Vlade ćemo videti, tek nas čekaju razgovori unutar stranke i alaliza izbornih rezultata. Da vidimo zašto je toilika razlika između Aleksandra Vučića i stranke, šta su nam građani time poručili”, rekao je Vučević.

Napomenuo je da je SNS ubedljivo pobedio na republičkim i lokalnim izborima koji su održani.

“Treba da analiziramo zašto je tolika razlika između predsedničkog kandidata i stranke. Očigledno je to neka poruka građana stranci, iako je ona i dalje ubedljivo najpopularnija”, ocenio je potpredsednik SNS-a.

Zaključio je da možda građani očekuju da vide neka nova lica.

“Mora se uzeti u obzir da smo 10 godina na vlasti, prirodno je da dođe do nekog zasićenja. Čak i da postižete najbolje rezultate

neko kaže – daj malo da menjamo iako možda nema racionalnog razloga da se menja”, primetio je Vučević.

Ocenio je da je SNS platio cenu državne politike koja nije dopadljiva svima i da bi rezultat na parlamentarnim izborima bio bolji da su više srbovali, umesto što su vodlili racionalnu politiku.

“Pozicija Aleksandra Vučića i partije čiji je lider je da smo mi za jedne četnici, krezubi, botovi, sendvičari, nacionaisti koji će da nas posvađaju sa zapadnim svetom, a za druge smo lažne patriote koje će da prodaju Kosovo, da okrenu leđa Republici Srpskoj i uvedu sankcije Rusiji, a mi treba da očuvamo Srbiju”, naglasio je Vučević.

On je zaključio da je dobro to što će se politički dijalog vratiti u parlament, umesto da se vodi na trgovima i ulicama, i ocenio kako će novi saziv Skupštine Srbije biti dinamičniji, ali manje efikasan.

On je rekao da je Srbija izložena ogromnim pritiscima u vezi sa krizom u Ukrajini.

“Srbija nekada, na žalost, glasa za odluke koje nisu popularne, ali mi moramo da štitimo naš nacionalni interes i ja sam siguran da je Aleksandar Vučić o tome pričao sa Putinom i da mu je objasnio našu poziciju”, rekao je Vučević.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: