Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbija spremna da napravi ”kompromis” u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali tako da nijedna strana ne bude ”apsolutni pobednik” niti ”apsolutni gubitnik”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug video

”Spremni smo da pravimo dogovore i kompromise, kompromise koji znače da nijedna strana nije apsolutni pobednik ili apsolutni gubitnik. Sve drugo ne može da ima dugoročnu održivost”, rekao je Vučević u intervjuu za agenciju AFP.

Povodom navoda o izvozu srpske municiju koja je preko trećih strana završila u Ukrajini, Vučević je rekao da to ne predstavlja ”srpski doprinos jednoj od zaraćenih strana”.

”Ne želim da sprečavam kompanije da prodaju našu municiju Španiji, Češkoj, SAD… Jer nije zabranjeno i nije nemoralno da proizvodimo oružje i municiju koja se, nažalost, takođe koristi tamo gde je rat”, rekao je Vučević.

Kada je reč najavama o početku rudarenja litijuma u Srbiji, Vučević je ocenio da je rudarstvo dugo bilo pokretač razvoja zemlje, i dodao da svaki budući projekat mora da se suoči sa rigoroznom kontrolom kako bi se osiguralo da rudnik ne izazove nikakvu štetu po životnu sredinu.

”Nikada nećemo dozvoliti da neko uništava srpske reke, polja, jezera, šume, livade, planine i ravnice. Ali takođe nećemo odustati od nečega što bi moglo da bude snažan ekonomski potencijal i pokretač razvoja Srbije u budućnosti”, rekao je premijer Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!