Podeli vest

Miloš Vučević izjavio je da je zadovoljan ponašanjem vojske jer odziv nikada nije bio bolji kao ni borbenost i osposobljenost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar obrane Miloš Vučević izjavio je danas da je veoma zadovoljan kako su pripadnici vojske i rezervisti izvršili sve zadatke tokom podizanja borbene gotovosti zbog eskalacije stanja na terenu na Kosovu i Metohiji.

On je na konferenciji za novinare, a posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na kome je analizirano stanje Vojske u 2022. godini, rekao da je zadovoljan, jer odziv nikada nije bio bolji kao ni borbenost i osposobljenost, koje su, kako je ocenio, bile na visokom nivou i veoma dobri.

“Analiziramo šta treba da unapredimo, ali je zadovoljavajuće sa daljom perspektivom. Deo zaključka je da će Srbija nastaviti da ulaže u odbrambeni sistem radi jačanja kapaciteta Vojske Srbije. Nema dana da ćemo to propustiti, jer će nas skupo koštati”, rekao je Vučević.

Na pitanje da li bi u Skupštinu uskoro mogao da uđe predlog da se Srbija pridruži NATO alijansi Vučević je rekao da Srbija ima zvaničnu politiku i da je kao vojno neutralna država dodatno izložena pritiscima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: