Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je danas da će vlast u Beogradu biti formirana ukoliko bude postajala politička volja za to, a da će se u suprotnom ići na nove izbore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Videćemo da li će danas biti kvoruma za rad Skupštine grada Beograda, da li postoji politička volja da se danas izabere predsednik Skupštine, odnosno skupštinski organ ili ćemo ostaviti taj krajnji rok, 3. marta da vidimo da li postoji politička volja da se formira potpuno legitimna većina u Skupštini grada Beograda i da dobijemo novo rukovodstvo glavnog grada”, rekao je Vučević na RTS.


Naveo je da ako toga ne bude, ići će se na nove izbore u zakonski predviđenim rokovima.
“Neće to biti nikakva katastrofa, niti kraj sveta. Mislimo da bi za grad Beograd bilo važnije da dobije gradsku vlast, da bi se pratili svi oni projekti koji su i od gradskog i od nacionalnog značaja, ono što je i predsednik Republike predstavio kroz projekat Skok u budućnost”, istakao je Vučević.


Vučević je rekao da se sa njihove strane (lista “Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane”) insistira na apsolutnom legitimitetu.
“To znači da svi oni koji bi podržali tu političku većinu, skupštinsku većinu, ne bave se matematikom sabiranja broja mandata, nego da imaju jasnu političku volju da hoće da čine tu političku većinu koja bi trebalo da vodi grad Beograd. To je pun legitimitet”, naveo je Vučević.


Kako je rekao, ako ne budu videli da postoji jasna politička volja kod onih koji bi činili tu većinu, ići će se na nove izbore u zakonskim rokovima.


Kada je reč o Narodnoj Skupštini, Vučević je ocenio da su tu stvari izvesnije i da je pitanje samo vremenskog okvira kada će biti nastavljena konstitutivna sednica i biti izabrano rukovodstvo Skupštine Srbije.
Nakon toga, kako kaže, slede konsultacije kod predsednika Republike sa svim listama oko mandatara i to u danima i nedeljama pred nama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: