Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je prištinska policija ušla sinoć u Leposavić, i uz pomoć KFOR, izvršila zamenu ljudstva u policijskoj stanici Leposavić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ARHIVA

Vučević je naveo je jutros dobio podatak da je deo specijalne policije prebačen iz baze Uroševac u Kosovsku Mitrovicu, i da je reč o grupi od 35 policajaca.

“Došlo je do smene pripadnika kosovske policije u Lesoviću. Ekipa koje je ranije bila pod kontrolom Prištine je zamenjena sa novim ljudstvom. Došlo je do smene ljudstva, a to ljudstvo došlo je uz podršku i sa transporterima KFOR-a. To je i KFOR potvrdio. Nije činjenica koja je prijatna za nas, ali je moramo biti svesni”, rekao je Vučević za TV Prvu.

On ističe da ima stalnih pomeranja i konfigurisanja kosovskih jedinica po terenu.

“Oni imaju više jedinica, tako da je vrlo teško definisati da li su to ROSU, operativne ili interventne jedinice, različito ih konfigurišu.

Već dve nedelje situacija je napeta i te tenzije su tako dramatične da bukvalno šibica može sve da zapali”, upozorio je ministar odbrane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…