Podeli vest

Vučić je ukazao da bi pripremni radovi, koji su i najkomplikovaniji, trebalo da budu gotovi do novembra, nakon čega se kreće u izgradnju neophodnih kapaciteta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi nova dečja bolnica “Tiršova 2” trebalo u potpunosti da bude završena na proleće 2025. godine, i da je to jedan od najvažnijih projekata, jer ako ne ulažemo u zdravlje naše dece, kao da nismo uložili ni u šta.

“Ovo mesto za izgradnju dečje bolnice je impresivno, ogromne veličine, veće od fudbalskog terena”, konstatovao je Vučić koji je radove na izgradnji obišao sa evropskim komesarom Oliverom Varheijem.

Vučić i Varheji obilaze radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji obilaze radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike “Tiršova 2”, koja se finansira delom iz donacije EU, a delom iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope (CEB).

Gradnja “Tiršove 2” na 57.000 metara kvadratnih koštaće 117,2 miliona evra, od čega je za građevinske radove procenjeno da je potrebno 95 miliona evra, a ostalo za nabavku opreme.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: