Podeli vest

Vučić je najavio da će biti promena u ministarskom sastavu i da će to pokušati da izgura pre nego što neko drugi ne preuzme funkciju predsednika SNS-a

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u novoj vladi biti velikih promena.

Na pitanje da li to što na listi SNS na parlamentarnim izborima ima puno stručnjaka, a malo ministara iz vlade, znači da je to ocena rada vlade, Vučić je gostujući na Juronjuzu Srbija rekao da se tu ne radi o oceni rada vlade.

“Gotovo da ih nije bilo (ministara) ni prošli put, nije to ocena rada vlade. Zato što verujemo da ćemo dobiti većinsko poverenje naroda i da ćemo moći da nastavimo. A da li će biti promena u ministarskom sastavu, svakako će biti velikih. I to ću pokušati da izguram pre nego što neko drugi ne preuzme funkciju predsednika SNS-a”, naglasio je Vučić.

On je rekao je da je ponosan na ono što je urađeno od kada je na vlasti i da je to bilo 10 godina mira, stabilnosti i napretka.

Vučić je ukazao da je zemlja bila neuporedivo uspešnija u proteklih deset godina i po broju muzeja, pozorišta, otvorenih, rekonstruisanih, izgrađenih, po broju bolnica, kliničkih centara.

“Sve smo izgradili sada. Ništa nije bilo izgrađeno prethodnih 25 godina.Gradimo desetine opštih bolnica, od Pirota do Kikinde, Loznice, Aranđelovca, Smederevske Palanke. Tu su i putevi i pruge. Tu su i veće plate”, kazao je on.

Podsetio je da je pre 10 godina BDP bio na 32 milijardi evra, a danas je na 53 milijardi evra. „Za samo deset godina smo se toliko pomerili da privlačimo najviše investicija i imamo duplo veći BDP”, konstatovao je on.

Vučić je rekao da skoro da su udvostručene plate. Na pitanje što u tih deset godina nije dostignut nivo od 1. 000 evra prosečne plate i 500 evra prosečne penzije, što se najavljuje za četiri godine, Vučić je upitao u kojoj zemlji je to tri puta uvećano za taj period.

„U Nemačkoj gde je plata bila 3.000 evra nije sada 10.000 evra, već se povećala za par stotina evra. Kod nas je prosečna plata porasla od 330 evra na 660 evra. Uz to inflacija je bila niska. Samo je prošla godina, zbog korone i svih davanja, bila obeležena većom inflacijom od četiri odsto. U vreme ranijih vlasti inflacija je bila na nivou od 12 odsto”, ukazao je Vučić.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: