Podeli vest

“Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, naveo je predsednik Vučić u čestitci povodom Dan Vojske Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dan Vojske Srbije – 23. april, čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

“Profesionalnost, odlučnost i posvećenost radu odlike su koje svakodnevno pokazujete vršenjem vaših redovnih dužnosti.

Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ”Vatreni štit 2022”, gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica”, naveo je Vučić.

Naša vojska, istakao je Vučić, oduvek je bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, koji su naši najjači aduti kada je najteže, jer znače više od bilo kog oružja.

“Međutim, jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku – očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane.

U želji da u godinama koje predstoje budete jači, bolji i napredujete na svim poljima, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, naveo je predsednik Vučić u čestitci povodom Dan Vojske Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: