Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao reizbor predsedniku Francuske Emanuelu Makronu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar-Vucic-3
Foto: Shutterstock

“Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske.

Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske”, naveo je Vučić u čestitiki objavljenoj na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Predsednik Srbije je istakao da “sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre”.

“Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice”, napisao je Vučić.

Poručio je da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vučić je uz čestitku objavio i fotografiju sa Makronom.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: