Podeli vest

Uveren sam da će Mađarska nastaviti sigurnim putem sveobuhvatnog napretka, uprkos brojnim izazovima koje nam budućnost donosi, naveo je Vučić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic
Foto: Shutterstock

 Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je danas Viktoru Orbanu na ponovnom izboru za predsednika mađarske Vlade navodeći u čestitki da poverenje građana uvek predstavlja najveću čast i najtežu odgovornost, “a u teškim vremenima zahteva upravo onu vrstu posvećenosti, odlučnosti i državničke mudrosti koju je, kaže, Orban i do sada pokazivao i koje su svima danas potrebne više nego ikad pre”.

“Uveren sam da će Mađarska nastaviti sigurnim putem sveobuhvatnog napretka, uprkos brojnim izazovima koje nam budućnost donosi. Na tom putu, Srbija će, kao i do sada, ostati pouzdan, veran i iskren partner Tvoje zemlje i Tvog naroda. Nastavićemo da se borimo za zajedničke vrednosti i interese Srbije i Mađarske i naših naroda, kao i da zajednički radimo na još boljim i čvršćim vezama. Kao i do sada, posebnu pažnju ćemo posvećivati našim manjinama, jer iako nas deli granica, upravo ljudi sa obe strane predstavljaju najčvršći most između naših zemalja”, poručio je Vučić.

Uporedo sa bilateralnim odnosima, dodao je, “znam da ćemo nastaviti da razvijamo i lično prijateljstvo koje se kalilo u najtežim trenucima”.

“Ponovo koristim priliku da se zahvalim Tebi i Tvojoj Vladi za otvorenu podršku Srbiji na evropskom putu u vremenima kada mnogi to nisu smeli, a ni hteli da pokažu. Unapred se radujem našem sledećem sastanku na kojem ćemo, uveren sam u to, zajednički postaviti još jače temelje za brojne buduće projekte na dobrobit svih naših građana. Upućujem Ti još jednom iskrene čestitke na ponovnom izboru uz najbolje želje za dobro zdravlje, kao i ličnu i državničku sreću”, naveo je Vučić u čestitki mađarskom premijeru.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: