Podeli vest

Ne bih da licitiram, ali veliki deo nove vlade biće neki drugi ljudi, rekao je Vučić za TV Pink.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će veliki deo nove Vlade Srbije činiti neki drugi ljudi, u odnosu na njene dosadašnje članove, a da su četiri kandidata za premijera.

Na pitanje da li će neki ministri ostati u vladi, Vučić je odgovorio da neki hoće, ali da dobar deo neće.

Neće pijetet prema žrtvama, već “pravnu formulaciju”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije otišao 11. jula u Srebrenicu, ne zato što nije dobrodošao tamo već zasto što oni ne žele da vide pijetet prema žrtvama već samo da čuju od njega “pravnu formulaciju” da bi na tome zasnivali svoje političke poteze u budućnosti. Na pitanje novinara na Pinku zašto nije otišao i zašto je ćutao 11. jula, Vučić je rekao:

“Nisam otišao ne zato što nisam dobrodošao i ćutao sam, jer šta god da bih rekao, bio bih izložen ne ja, već Srbija, najbrutalnijim napadima, jer nisam izgovorio magičnu reč koju bi da čuju. Jer, ne želi neko od nas da oseti pijetet i poštovanje prema žrtvama, već želi pravnu formulaciju da bi mogao da zasniva na tome neke druge političke poteze u budućnosti , a to je ukidanje Republike Srpske, kompenzacione mere i dalje mere protiv Srbije”.

Kako to u Evropskom parlamentu nema rezolucije o zločinu nad Srbima u Jasenovcu?

Nepravdu možemo da pobedimo samo time što ćemo biti uspešniji, što ćemo sanjati uspeh, a ne ratove, kao neki drugi, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da odgovor na sve nepravde može da bude samo jaca ekonomija i veći ekonomski rast.

“Ne razumem, zašto u Evropskom parlamentu nema rezolucije o zločinima nad srpskim narodom u Jasenovcu? Nikada nećemo moći da razumemo kako uspevate da nam danas solite pamet o terotorijalnom integritetu Ukrajine, a da ste tako strašno i jezivo pogazili teritorijalni integritet Srbije. Nikada nećemo da razumemo ni to da ste pričali o tome kako se Kosovo dogodilo zbog Srebrenice, ili nije smelo zbog Srebrenice, a kako onda nešto nije smelo zbog Jasenovca, Jadovna, Prebilovaca”, naglasio je Vučić.

Čini se da svi na Balkanu čekaju drugo poluvreme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je ove godine, na komemoraciji u Potočarima, bila naglašena snažna i žešća kampanja, više mržnje usmerene prema srpskom narodu, nego prošle i pretprošle godine i kako je dodao više mržnje iz onog medijskog, i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti.

Vučić je kazao da je datum obelezavanja Srebrenice težak dan, dan jezivog zločina počinjenog nad Bošnjacima, i logično je da on takve posledice i posle 27 godina ostavlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: