Podeli vest

Predsednik Vučić će od 15 sati sam govoriti na panelu “Srbija i EU: Strateško partnerstvo za budućnost”, koji će voditi Kevin Baron.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Bratislavu, gde će danas učestvovati na godišnjem “GLOBSEC 2022” Forumu.

Vučić se u glavnom gradu Slovačke sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem.

“Vrlo dobar susret sa Šefčovičem. Razgovarali smo o fleksibilnosti i održivosti energetskih sistema u aktuelnoj situaciji, kao i o upravljanju sirovinama iz Srbije unutar EU”, napisao je Vučić na instagramu “budućnostsrbije”, uz fotografije sa sastanka.

“Jedna od tema bili su i zajednički projekti na kojima Srbija treba da radi zajedno sa EU”, naveo je Vučić.

“GLOBSEC 2022” održava se od danas do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Na Forumu će posebna pažnja biti posvećena Srbiji, pa će Vučić od 15 sati sam govoriti na panelu “Srbija i EU: Strateskso partnerstvo za budućnost”, koji će voditi Kevin Baron.

Taj panel, prema najavi organizatora, trajaće 45 minuta.

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati i odvojene susrete sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošem Šefčovićem, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, saopšteno je iz Predsedništva.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: