Podeli vest

Vučić je primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Italije, Iraka i Somalije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn/arhiva

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas prvo akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Irak Mohameda Hakima Abida Alija Al Rubajija.

On je izrazio uverenje da će ambasador Al Rubaji uspešno obavljati tu odgovornu diplomatsku dužnost i nastaviti da doprinosi razvoju odnosa Srbije i Iraka, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je zahvalio iračkom ambasadoru na podršci koju njegova zemlja pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, čime pokazuje privrženost međunarodnom pravu, što je i principijelno opredeljenje naše države, kada je reč o zemljama članicama UN.

Ambasador Al Rubaji je preneo pozdrave predsednika Bahrama Salihija, od koga je, kako je rekao, dobio zadatak da ojača iračko-srpske odnose u svim oblastima, posebno poljoprivredi i obrazovanju.

Zahvalnost Somaliji za stav prema Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije primio je i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Somalije Muhameda Abdulahija.

Podsetivši na bogatu istoriju diplomatskih odnosa Srbije i Somalije, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja ambasade te zemlje u Beogradu, kao i očekivanje da će novi ambasador doprineti intenziviranju i unapređenju ekonomske i svake druge bilateralne saradnje, saopštila je pres služba predsednika.

Ovom prilikom je rečeno da će biti povećan broj stipendija za somalske studente, koji bi da se školuju u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost Somaliji na pokazanoj privrženosti međunarodnom pravu, kada je reč o Kosovu i Metohiji, a ambasador Abdulahi je, prenevši pozdrave predsednika Hasana Šeika Mohamuda, rekao da veoma cene angažovanje pripadnika Vojske Srbije u misijama EU, koje pomažu održavanju bezbednosti u Somaliji.

Predsednik Srbije je primio i akreditive novoimenovanog ambasadora Italije Luke Gorija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: