Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku decu iz regiona i poručio im da su oni u Srbiji svoji na svome i da su uvek dobrodošli.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Velika hvala što se ovde u Predsedništvu Srbije, ovde niste gosti. Kada god ste u Beogradu i Srbiji niste gosti, već ste svoji na svome. Uvek će vas dočekivati raširenih ruku. Pozivam vas da uvek i što češće dolazite u Beograd, da uvek znate da smo mi Srbi jedan narod, ma gde živeli u ma kojem delu sveta i da ono što je za nas najvažnije, čuvamo svoj jezik, pismo, kulturu, da brinemo jedni o drugima i da vodimo računa o našoj budućnosti”, poručio je predsednik deci.

On je konstatovao da najviše dece ima iz Vukovara, Bobote, Borova, Trpinje, Negosavaca, nešto dece iz Drvara, Postojne, Kopra.

“Moja jedina molba za vas je da se igrate i učite, da naučite čirilično pismo uz sva druga pisma i da volite svoju Srbiju, a mi ćemo da gledamo da, koliko god možemo, uvek pomognemo i da budemo uz vas, onoliko koliko ste vi i vaši roditelji uvek uz vašu Srbiju, a rekao bih da mi ne možemo da zamislimo veću ljubav”, rekao je predsednik.

On je dodao da se u selu njegovog oca govorilo: “Nikada oni u Srbiji ne mogu da razumeju kolikio je Srbija voljena od nas preko Drine i Dunava”.

“Oni bi se uveče sakupljali na mostu na reci Porečnici, a ja sam bio jedini iz Beograda koji je došao tu i onda vidite kolika je njihova ljubav prema našoj Srbiji i beskrajno sam srećan što vas ovde vidim”, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da zna da su mnogo toga u Beogradu obišli i pitao decu šta im se najviše svidelo, na šta su oni odgovorili da je to Hram Svetog Save.

“Hram je stvarno prelep, verovatno najlepši i to ne samo pravoslavni hram u svetu, sa onim mozaikom koji je napravljen najlepši je pravoslavni hram. Obišli ste sve i na Kalemegdanu i imali ste šta da vidite”, konstatovao je Vučić.

On je poželeo da se sledeći put sa decom nađe na nekom drugom mestu, a ne u Predsedništvu, i da zajedno sa njima obilazi i pokazuje im Beograd. “Sledeći put ću ja da pođem na neku turu sa vama i da vam objasnim kako je bilo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo u nadi da ćete vi velike snove da ostvarite baš na takav način. Da izgradite i zemlje iz kojih dolazite, ali da izgradite i kulturu srpskog naroda i da jednog dana izgradite i Srbiju u svakom smislu. Hvala vam i dobrodošli u svoju kuću, dobro došli u Srbiju”, zaključio je Vučić.

Vučić je deci uručio poklone, a ona njemu uramljeni crtež dece – cveća (deca kao cveće) i plakat sa otiscima ruku na kome su se zahvalili Predsedniku na prijemu. “Hvala na svemu dragi predsedniče”, piše na plakatu kao i odakle su deca.

Predsdnik će se danas sastati i sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom.

Vučić će tokom dana u oproštajnu posetu primiti i ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mubaraka Al Daherija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: