Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Opštoj bolnici u Leskovcu digitalni mamograf i najavio da će pre kraja godine još četiri grada u Srbiji dobiti moderne mamografe sa magnetnim rezonancama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nova ulaganja u Leskovcu, posebno u obrazovanje

Aleksandar Vučić je rekao da je do sada u Leskovac uloženo preko 100 miliona evra na razne načine, ali da su u planu i nova ulaganja, posebno u obrazovanje. 

“Mislim na projekte Čista Srbija i dečje dispanzere. Put prema Bojniku, zajedno kružnim tokom kod `Tri šešira` da bude svetski put. Moramo da dovedemo još investitora, to je najvažnije da se napravi konkurencija i manje nezaposlenih”, rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da se u narednom periodu razmišlja o tome šta je potrebno od obrazovnih institucija u Leskovcu. 

“Pričao sam o pojedinim fakultetima, posebno tehničke nauke, da možemo da dovedemo investitore tog tipa”, rekao je Vučić. 

Leskovačka bolnica dobila mamograf najnovije generacije

Vučić je istakao da je leskovačka bolnica dobila mamograf najnovije generacije, koji je za 65 odsto senzitivniji kod uočavanja promena i emituje manje zračenje prilikom pregleda. 

“U materijalima koje sam čitao, piše da otkriva za 65 odsto promena više, i manje zrači”, rekao je predsednik prilikom obilaska bolnice, kojoj je uručio novi mamograf. 

Vučić je najavio da će ova bolnica dobiti i magnetnu rezonancu, kao i Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo. 

Mamograf iako skup, nije investicija koja ne može da se obezbedi, rekao je predsednik, i dodao da je magnetna rezonanca, sada i 2,5 miliona evra i samim tim je dosta teže obezbediti sredstva. 

Leskovac dobija velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu

Predsednik Vučić je izjavio danas da će Leskovac dobiti velelepnu bolnicu i najmoderniju  zdravstvenu opremu za brigu o zdravlju svih stanovnika Jablaničkog okruga.

On je rekao, nakon što je obišao radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu koja treba da bude završena do januara 2025. godine i uručenja digitalnog mamografa, da će Leskovac prvi put dobiti i savremenu magnetnu rezonancu koja košta dva miliona evra i to pre kraja godine.

Takođe, istakao je da će taj grad imati prvi put dva multislajsna skenera odnosno dva najmodernija rengdgena i dva ultrazvuka.

“To su najmoderniji aparati koje Leskovac nikada nije imao. Takođe, celu bolnicu rekonstruišemo, što će koštati više od 40 miliona evra, a Danica Grujičić je dobila i dodatnih 1,3 miliona evra za angio salu ovde. Velelepna bolnica za ceo Jablanički okrug, koja će doprineti boljem zdravlju građana. To je sve novo i najsavremenije – najbolje svetske mašine iz Zapadne Evrope i SAD”, naveo je Vučić i dodao da će Leskovac imati sve najbolje.

Za dva do tri dana Kurti i ja ponovo idemo u Brisel na razgovore

Vučić je izjavio danas da očekuje da će za dva do tri dana ponovo ići u Brisel na razgovore sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, ali da o tome za sada ne može više da govori jer je takav dogovor.

Tokom posete Opštoj bolnici u Leskovcu Vučić je odgovarajući na pitanje novinara da li će biti reakcija na govor premijerke Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN i da li očekuje da će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da Srbija ne može ništa da promeni osim da se bori i da govori istinu.

“Premijerka Brnabić je dobro uradila i dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila, ali da li će to promeniti stav velikih sila, ne, neće. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove velikih sila koje ste mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smem, jer bi svojim stavovima samo naškodio zemlji, ali bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije”, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da u naredna dva do tri dana ode u Brisel sa Kurtijem, ali da ne može da govori o agendi koja je u skladu sa onim što je  razgovarao sa “velikom petorkom” i da o tome ne može da govori, jer je takav dogovor.

U kampanji ćemo voditi odgovornu politiku

Predsednik Srbije je rekao danas, posle obilaska Opšte bolnice u Leskovcu, da će u toku predstojeće izborne kampanje voditi odgovornu politiku koja će značiti budućnost i važne projekte za Srbiju.

“U prošloj kampanji su svi radili ono što narod voli da čuje kako bi mu se dodvorili. Ja sam zbog Ukrajine morao da vodim odgovornu politiku, zbog čega nismo osvojili deo glasova”, odgovorio je predsednik na novinarsko pitanje o očekivanjima od predstojeće kampanje.

On je istakao da je svima jasno kakvu će politiku voditi drugi.

“Vodiće politiku uvreda i laži. Od početka kampanje pričaju o ujedinjenju, a ujedinilo se sedam krila Demokratske stranke. Računaju da će osvojiti 70 mandata”, rekao je Vučić. 

Sve što je loše za Srbiju dobro je za Kuritja i one koji su protiv nas

Aleksandar Vučić je izjavio danas da središte  političkog delovanja opozicije u Srbiji nije da se učini nešto za zemlju, već da se učini nešto protiv Vučića po svaku cenu, pa makar to bilo i protiv Srbije kao i da ne vidi ništa čudno u tome što su ti napadi slični napadima koji stižu od premijera privemenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

“Čak ne mislim da je rač o nekoj posebnoj koordinaciji. Sve što je loše za Srbiju, uvek je dobro za Kurtija i one u Srbiji koji su protiv nas. Slavili su Kurtija kao najvećeg, najdivnijeg čoveka, ubiše se Srbi na KiM da im objasne da nikada pod većim terorom prištinskog režima nisu živeli, ali nije vredelo, jer je njima bilo važno da Kurti svakog dana govori protiv mene”, rekao je Vučić u Leskovcu odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što su slični napadi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i srpske opozicije na njega.

On je istakao da središte političkog delovanja opozicije nije da se učini nešto za Srbiju, “već da se učini nešto protiv Vučića po svaku cenu, pa makar to bilo i protiv Srbije”.

Dodao je ne bi išao oštrije od te izjave i da se to može videti u svakodnevnoj komunikaciji.

Nisam prijavio i nemam nijedan račun u inostranstvu

Vučić je rekao danas da nije prijavio i nema nijedan račun u inostranstvu, da ima samo svoj tekući i žiro račun u Srbiji koji su transparentni i dostupni i prijavljeni Agenciji za borbu protiv korupcije.

“Znao sam da i danas kada dođemo ovde i kada donesemo najmoderniji mamograf, najmoderniju magnetnu rezonancu, skenere, rendgene i ultrazvuk aparate, kada zapošljavamo još tri stotine ljudi, da će vama tema da bude nešto drugo”, rekao je Vučić u Leskovcu odgovarajući na pitanje novinara N1 o tome da li je stigao da pročita tekst KRIK-a u kome se pominje navodna umešanost jednog pripadnika žandarmerije u kriminal.1010

Vučić je istakao da se nikada nije bavio kriminalom, a da kada je reč o borbi protiv kriminala i korupcije, Srbija nikad nije imala manje teških krivičnih dela uključujući teške krađe, ubistva, razbojništva, silovanja i mnoga druga specifična krivična dela.

“Teška ubistva čak gotovo tri puta manje nego što smo ih imali u vreme onih koji nam danas sole pamet i koji bi ponovo da se vrate na vlast u ta srećna vremena kada je ova bolnica propadala, sa svih plafona kapala voda i kišnica, kada nijedan od ovih uređaja nisu imali”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: