Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i šefom diplomatije Malte Ijanom Bordžom, dodavši da su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, kao i saradnji Srbije i OEBS-a i napretku reformskih procesa u zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ (STF)

“Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Dodao je da je ponovio da Srbija, “i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: