Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

“Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa”, naveo je Vučić na instagramu.

Kaže da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana.

“Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT”, naveo je Vučić.

Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni, zaključio je Vućić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…
orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…