Podeli vest

Vučić i Varheji krenuli su nešto posle 12 časova vozom iz stanice Prokop ka Ripnju, na železničkom pravcu buduće brze pruge Beograd – Niš.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji krenuli su nešto posle 12 časova vozom iz stanice Prokop ka Ripnju, na železničkom pravcu buduće brze pruge Beograd – Niš, za koju će nešto kasnije biti potpisana prva tranša investicionog granta EU.

Vučić je Varheiju rekao da će izgradnjom ove brze pruge biti moguće putovati od Niša do Novog Sada za samo tri sata, a od Budimpešte do Niša za oko četiri i po sata.

Vučić je upoznao Varheija sa aktuelnim železničkim projektima u Srbiji. Predsednik Vučić i Varheji će zatim ceremonijalno potpisati prvu tranšu investicionog granta za deonicu Beograd-Niš u okviru finansijskog paketa za železnički Koridor 10.

Tokom vožnje će biti održan i sastanak članova delegacija Srbije i EU. Sporazum koji se danas potpisuje odnosi se na gradnju deonice Stalać – Đunis, na trećoj etapi, koja će se prva raditi, jer je za tu deonicu idejni projekat već završen i odobren, a reč je o 17,7 kilometara pruge.

Na pruzi Beograd – Niš, koja će se nastaviti na brzu prugu Beograd – Budimpešta, planirano je da se vozovi kreću brzinom od 200 kilometara na čas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: