Podeli vest

Uprkos trenutnoj i krizama koje su joj prethodili, cene hrane i energenata u Srbiji biće pod kontrolom, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten/Tanjug

Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom obilaska Kule Beograd da su narednih osam meseci kritični za celu Evropu, ali i za Srbiju.

Kako je naveo kada bude posekupela struja to će biti minimalno povećanje koje neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih.

On je kazao da država želi da najveći teret krize preuzme na sebe i dodao da je sada cena struje na berzi oko 540 evra po megavat satu, dok je kod nas za građane gotovo 14 puta manja.

“I što se tiče gasa, mi smo rekli da će to biti minimalno povećanje cene (devet odsto), to je neverovatno imajući u vidu da su u pojedinim zeljama cene gasa skočile za 350 do 1.000 odsto, kod nas na ispod 10 odsto za građane. Trudimo se i za firme i fabrike držimo najbolje uslove, jer hoćemo i dalje da privlačimo sve strane investitore”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija utiskuje gas u mađarska skladišta gasa za naše potrebe, kao i da smo povećali rezerve gasa u Banatskom Dvoru na 243 miliona kubnih metara, što je samo sedam miliona manje od maksimalnog kapaciteta od 250 miliona, koji će uskoro biti popunjen.

Kada je reč o hrani, odnosno ulju, šećeru, brašnu, “sve ćemo držati pod kontrolom”.

“Cena hleba, onog osnovnog, će se minimalno povećati, ali ne drastično”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: