Podeli vest

Srbija je, kao i uvek do sada, posvećena jačanju političkog dijaloga i sveobuhvatne saradnje sa Crnom Gorom na dobrobit svih naših građana i celog regiona, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao inauguraciji novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću poželeo sam da sa mnogo truda i energije, za koju znam da će mu biti potrebna, obavlja ovu časnu i odgovornu dužnost, uveren da ćemo zajedno raditi na jačanju partnerstva i dobrih odnosa Srbije i Crne Gore”, naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić: Ono što sam razumeo iz govora Milatovića sačuvaću za politiku Srbije

Vučić je rekao da će ono što je razumeo iz inaguralnog govora predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji između ostalog nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je naveo da je otvoren za druge incijative, sačuvati za sebe i politku Srbije prema Podgorici u narednom periodu. Vučić je odgovarajući na pitanje novinara u Podgorici kako je razumeo Milatovićev govor u kojem nije pomenuo Berlinski proces, dodao da ga je pomenuo.

“Rečima nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je rekao da je otvoren za druge inicijative. Nešto sam ja pažljivije slušao, a ono što sam razumeo sačuvaću za sebe i politku Srbije u narednom periodu”, rekao je predsednik i naglasio da uvek postoji prostor za saradnju. Kaže da je jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredeljena svojoj politici članstva u NATO.

“Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije. Želimo ljubomorno da čuvamo našu vojnu neutralnost, da sami brinemo o svom nebu i zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svetu, ali to ne menja i ne sme da promeni naš generalno izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori”, rekao je on.

Poštujemo njihov izbor, to je izbor građana Crne Gore, za to su glasali, dodao je Vučić. Na pitanje da li će Milatović doći u Beograd kaže da će doći i da pretpostavlja da će prvo ići u Brisel. “Uvek je dobrodošao u Beograd”, rekao je Vučić i dodao da je o toj poseti razgovrano ranije – posle izbora.

Želeli smo da ukažemo poštovanje narodu i građanima Crne Gore

Predsednik Srbije izjavio je danas da je dolaskom u Podgoricu na polaganje zakletve novog predsednika Jakova Milatovića želeo da ukaže poštovanje narodu i građanima Crne Gore.

“Želeli smo kao Republika Srbija da ukažemo poštovanje narodu i građanima Crne Gore i prisutvovao sam polaganju zakletve i inauguralnom govoru. Želim Crnoj Gori sve najbolje u budućnosti, narodu i građanima takođe. U Srbiji će uvek imati iskrenog prijatelja i partnera i to je sve”, rekao je Vučić.

Na pitanje o utiscima susreta sa Milatovićem rekao je da je već više puta razgovarao sa njim.

Razgovarao sam i jutros i već više puta telefonom sa novim predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, rekao je Vučić.

Važno je da se grade bolji odnosi sa Hrvatskom i unapređuju sa ostalima u regionu

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Podgorici tokom inauguracije predsednika Crne Gore Jakova Milatovića razgovarao sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem i naglasio da je važno da se grade pristojniji i bolji odnosi sa Hrvatskom, ali i da se oni unapređuju sa svim zemljama u regionu.

Predsednik je to rekao odgovarjući na pitanje novinara da li je razgovorao sa predsednikom Hrvatske pored koga je sedeo na inauguraciji na kojoj su bili i lideri regiona.

“Poznajemo se dugi niz godina, normalno i racionalno razgovaramo. Važno je da pokušamo da gradimo pristojnije i bolje odnose sa Hrvatskom”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: