Podeli vest

Došao sam sa novim predlozima, da pokušamo da se dogovorimo kako da jedni drugima pomognemo tokom zime, izjavio je predsednik

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ Vlada Republike Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Ohridu, gde učestvuje na Samitu “Otvorenog Balkana”, da ta inicijativa nije alternativa evropskim integracijama, ali da ne vidi razlog zašto zemlje regiona ne bi bliže sarađivale, ako im to donosi korist.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je “Otvoreni Balkan” alternativa evropskim integracijama, Vučić je rekao da to nema nikakve veze sa tim.

U Ohrid sam došao sa predlozima za veću saradnju tokom zime

“Otvoreni Balkan” je najbolja inicijativa u poslednjim decenijama”, izjavio je večeras Vučić i istakao da je u Ohrid na sastanak te inicijative doputovao sa novim predlogom koji se tiče međusobne pomoći tri zemlje članice tokom zime.

“Došao sam sa novim predlozima, da pokušamo da se dogovorimo kako da jedni drugima pomognemo tokom zime što se tiče hrane, bilansiranja električne energije, oko gasa, kao i kako da u budućnosti napravimo čvorište gasa”, objasnio je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić razgovarao sa Boreljom: Pozvan sam da učestvujem na Samitu EU-Zapadni Balkan

Predsednik Srbije razgovarao je danas posle podne telefonom sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom od kojeg je dobio dodatni poziv za učešsće na Samitu EU-Zapadni Balkan 23. juna u Briselu.

“Imao sam razgovor od 25 minuta sa Boreljom, telefonski. Razgovarali smo o evropskim integracijama Srbije, o dijalogu sa Prištinom, situaciji u regionu, koja je ponekad komplikovana, tako da smo o svim važnim temama razgovarali koje su od interesa za građane naše zemlje i regiona“, objasnio je Vučić u izjavi novinarima u Ohridu gde učestvuje na dvodnevnom samitu regionalne inicijative Otvoreni Balkan.

Predsednik Srbije i zvaničnici iz regiona prisustvovali radnoj večeri na Ohridu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Ohridu, u okviru samita “Otvoreni Balkan”, sa premijerima Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore i predsedavajućim Saveta ministara BiH – Dimitrom Kovačevskim, Edijem Ramom, Dritanom Abazovićem i Zoranom Tegeltijom.

Oni su se okupili na radnoj večeri na Ohridskom jezeru i razgovarali o situaciji u regionu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: