Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu, koja je dobila najsavremeniji mamograf i istakao da će država za kruševačku bonicu izdvojiti oko 40 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Vučić je tokom obilaska službe radiologije u Domu zdravlja rekao da su za kruševačku bolnicu predviđene tri faze, kao i da će pripajanje kovid bolnice značajno olakšati rad.

Predsednik je rekao da zdravstveni radnici rade u najtežim uslovima i podsetio da će od 1. januara imati povećanje plata za još 10 odsto.

Vučić je rekao da nema grada u Srbiji za koji je država izdvojila toliko novca kao što je Kruševac.

“Kruševac više nije isti grad kao pre sedam ili 10 godina, to vide samo oni koji dođu sa strane”, istakao je Vučić.

U Dom zdravlja je nedavno stigao najsavremeniji digitalni mamograf sa tomosintezom koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

“Mi smo se trudili da napravimo rezultate, ali neretko smo zaboravljali divne, obične ljude.

Kruševac je dobio i kovid bolnicu koja će biti itekako iskorišćena, mi ćemo morati da uđemo u rekonstrukciju opšte bolnice, to je preko 40 miliona evra u Kruševcu. Mnogo smo objekata u Srbiji uradili, a mnogo je ostalo da se uradi, samo da neki od ratova u svetu prestanu. Mi smo u stanju da zaradimo za nas”, rekao je Vučić.

Kaže i da je ova godina bolja po pitanju korone nego ranije, dodajući da je zabeleženo 20.000 smrtnih slučajeva manje nego prethodne godine.

“Onda vam je jasno šta nam je korona uradila”, rekao je Vučić.

Obilasku Doma zdravlja prisustvuju i ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: