Podeli vest

Predsednik je zamolio predsednicu Evropske komisije Urusulu fon der Lajen u svom obraćanju da stavi zemlje Zapadnog Balkana na zajednički listu zemalja EU kada je reč o cenama energenata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranu gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke u Sofiji, da je Srbija započela na svojoj teritoriji gradnju gasnog interkonektora sa Bugarskom i da će dve zemlje taj projekat završiti za godinu dana.

“Čestitam na izgradnji gasnog interkonektora bugarskim i grčkim prijateljima. Niko nije verovao ranije u značaj tog projekta kada smo se sastajali i govorili da je to nešto luksuzno i da nam nije neophodno. Ali, sada vidimo da su ti ljudi to drugačije videli i verovali u taj projekat. I oni će imati brojne prednosti i koristi od ovog projekta”, rekao je Vučić i naglasio da će taj gasovod biti važan i za Srbiju.

Moramo da negujemo odnose sa svim pouzdanim partnerima

Predsednik Srbije izrazio je zadovoljstvo što mu se pružila prilika da se susretne sa zvaničnicima koji danas u Sofiji prisustvuju ceremoniji puštanja u rad gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

“Veliko zadovoljstvo što mi se pružila prilika da se susretnem sa dragim prijateljima Rumenom Radevom, Ursulom fon der Lajen, Kirjakosom Micotakisom, Nikolae Čukom, Stevom Pendarovskim i predsednikom Azerbejdžana”, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: