Podeli vest

Vučić je istakao da je veoma zabrinut zbog svakovrsnih pretnji koje dolaze iz Prištine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Beograd nada nastavku dijaloga na visokom nivou, ali da je veoma zabrinut zbog svakovrsnih pretnji koje dolaze iz Prištine.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku,sa kojim se sastao juče, preneo da je zabrinut zbog pretnji, nepoštovanja Briselskog sporazuma, odnosno nepostojanja želje da se ispuni ono što je dogovoreno, ali i zbog zauzimanja elektroprivrednih postrojenja, te i nasilnog ponašanja u vezi tablica.

„Moja molba Prištini i EU je da povedu računa o onima koji svakog dana govore o svojoj ugroženosti, a jedino što im je cilj je napad na Srbe, dodatni pritisak na Srbe i dalje akcije pre svega na severu Kosova. Molimo ih da to ne čine. To je važno za stabilnost regiona, za sve naše ljude, kako Srbe, tako i Albance da sačuvamo mir“, istakao je on.

Razgovor sa senatorima nije bio lak, ponovio sam stav Srbije

Predsednik je istakao da je sa američkim senatorima, sa kojima se sastao pre par dana, imao ne lake razgovore, te da je ponovio stav naše zemlje po pitanju ukrajinske krize, zauzete u zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost.

“Čini mi se da smo kroz razgovor sa senatorima pokrenuli važne teme iz bilateralnih odnosa. Imali smo dobar razgovor koji produbljuje našu saradnju”, rekao je Vučić.

Srbiji je mesto u EU, ali da čuvamo svoje

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji, istakao je Vučić i naglasio da naša zemlja treba da nastavi evropski put i da se dostojanstveno bori za put u Evropu, ali da istovremeno treba da čuvamo svoje.

“Da čuvamo svoje, samostalnost i nezavisnost u odlučivanju, bar dok ne postanemo članca EU. Jer, kada ste član kluba, onda je sve drugačije, ali vam ni tada niko ne oduzima ni glas, ni mozak, ni jezik“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, da prokomentariše pad popularnosti EU u Srbiji.

Samo ja znam ko će biti mandatar

Lider Srpske napredne stranke istakao je da samo on zna ko će biti mandatar za sastav nove vlade Srbije i poručio da na odluku ko će to biti neće uticati bilo koja ambasada ili strani centri moći.

Vučić je tako odgovorio na pitanje ko će formirati vladu i vesti o tome da trpi pritiske sa zapada i istoka ko treba da formira vladu, i dodao da svakog dana gleda ko sme da bude ministar, ko ne sme.

Vučić uručio orden predsedniku Evropske agencije Ladislavu Hamranu

Predsednik Srbije uručio je Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Evropske agencije za saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavu Hamranu.Vučić je Hamranu orden uručio u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Srbija uvek pouzdan partner u borbi protiv kriminala

Aleksandar Vučić istakao je, prilikom uručenja Ordena srpske zastave predsedniku Eurodžasta Ladislavu Hamranu, da je on zaslužio to priznanje za naročite zasluge u učvršćivanju saradnje Srbije i te evropske organizacije i poručio da će naša zemlja uvek biti pouzdan partner u borbi protiv kriminala.

„Zaslužili ste orden za vaš doprinos zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala koji ne poznaje granice. Činite čast svojoj profesiji, državi iz koje dolazite. Odlikujući vas odajemo priznanje svim zemljama članice Eurodžasta zbog visokog stepena razumevanja i saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala“, poručio je predsednik Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: