Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da građanima govori ono što misli i da ima mnogo važnijih stvari nego da odgovara na kritike političkih protivnika

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic
Foto: Shutterstock

” Da li mislite da mogu da budem toliko neozbiljan ili da odgovaram nesto ovima sto su se kandidovali”, upitao je Vučić u intervjuu za TV Pink odgovarajući na pitanje da li je prilagodio kampanju aktuelnoj situaciji u svetu kao i na konstataciju da je ona drugačija, tiha i da nema kritike oponenata, iako oni njega kritikuju.

Vučić je istakao da ga ne interesuje sta oni govore, posebno ne u sadašnjoj situaciji, kada, kako kaze, ima prečih briga.

“Govorim ono što mislim, nije pitanje da li ćete da izdrzite do 3. aprila, i pobedite 3. aprila, a sta onda da pricam ljudima 4. aprila. Smesno bi izgledalo ovo sto sam govorio znajući koliko je teska situacija. Izbori su vazni i nisu igra, vazno je da Srbija ide u buducnost, ali da je meni zbog sujete vazno da nesto nekome kazem nije”, poručio je Vučić.

Tokom intervjua emitovani su prilozi u kojima su politički protivnici Vuk Jeremić, Vladeta Janković, Marinika Tepic izneli kritike i uvrede na njegov račun, a Vučić je rekao da će njegova reakcija da izostane.

“Nekada sam mogao da se zabavljam i da gubim vreme, sada nemam vremena za to, nije mi prijatno i lepo , nije to recnik pristojnih ljudi, ali nemam potrebu za tim da im odgovaram”, rekao je Vučić i upitao da li je to kampanja.

Na insistiranje voditelja da kaze zasto ne odgovara , a posle emitovanja priloga u kome Vladeta Janković govori o inerciji koja vlast vuce sve dalje i pominje Čaušeskua i Hitlera, Vučić je rekao da može da istrpi i mnogo teže stvari i upitao da li ima ozbiljnije teme za razgovor.

Na pitanje da li se stidi nekih svojih poteza i da li se iza nekoga krije, a povodom izjave Marinike Tepic da se stidi i sebe i svojih saradnika, Vučić je rekao da se stidi mnogih svojih poteza, a da su, kako je ironično primetio, bezgresni samo njegovi politički protivnici.

“Ljudi, ja sam nosilac svih izbornih lista na svim nivoima “Aleksandar Vucić – Zajedno mozemo sve”, svojim imenom i prezimenom predsednički kandidat, kako sam se sakrio? Nijedno ime nije tako prisutno. Ako ne budem predsednik čestitaću, ali neću biti poslanik”, rekao je Vucić.

Kada je rec o saradnicima istakao je da deo izvrsne vlasti nece vise biti deo izvrsne vlasti, i da to ne krije, već se time hvali, jer zele, kako je rekao, da pokazu da sebe mogu da menjaju.

Podseća i da je 60 posto predsednika opstina i gradonačelnika smenjeno, a kako kaze, podrazumeva se da će biti zamenjen i deo ministara.

Ukazuje i da lista koju nosi, a predvodi je Dana Grujičić ima najvise najboljih ljudi, kao što su Jelena Begovic, dr Zdravkovic, Radenović, Lazar Ristovski…

“Na svoje ime vas pobeđujem 10 godina i vi kazete da se krijem iza nekoga”, poručio je Vučić.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: