Podeli vest

Šta će nam Briselski sporazum ako ZSO treba da bude u skladu sa ustavom Kosova, navodi predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Priština koristi situaciju u Ukrajini da bi vodila kampanju protiv Srbije i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga, već upravo suprotno – Priština je ta koja hoće da napadne sever Kosova i Metohije i priprema likvidaciju naših ljudi pod plaštom borbe protiv kriminala, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku uz optužbe da Beograd može da izazove sukob Vučić je rekao da je to pomalo i smešno, jer već 170 dana slušamo slične laži, dodajući da je “na hiljade i hiljade” laži objavljeno u svetskim medijima, kako Srbija negde nekoga napada.

Biću najsrećniji ako uradimo nešto u Briselu

Predsednik je izjavio danas da će biti najsrećini ako se postigne neki dogovor u Birselu, jer ima mnogo dobrih vesti za Srbiju.

Predsednik je na pitanja novinara šta očekuje od Prištine ponovio da je skeptik po pitanju susreta u Briselu ali da se nada da će srpska delegacija uspeti nešto de uradi.

Ne verujem u uspeh sastanka, ali nadam da će Prištinu naterati na pomak

Aleksandar Vucić izjavio je danas da ne veruje u uspeh sastanka sa prištinskom delegacijom u Briselu 18.avgusta, ali da će se ipak nada da će na tom sastanku doći do pomaka i da će ih “njihovi ilegalni roditelji naterati na to”.

“I ja, kao i Gabrijel Eskobar, polažem nade u miroljubivo i racionalno rešenje, ali ne zato što postoji takva volja u Prištini, već zato što se nadam da će ih njihovi ilegalni roditelji naterati na to”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle prijema za mlade sportiste sa KiM, iz Republike Srpske i dijaspore u Palati Srbija.

Nećemo se odreći svog prava i sporazuma

Predsednik Srbije najavio je danas da će 17. i 18. avgusta boraviti u Briselu, gde će ragovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i učetvovati u dijalogu sa Prištinom, te poručio Kvinti i privremenim prištinskim vlastima da ne treba da sanjaju niti pokušavaju da Srbiju nateraju da se odrekne svojih prava, da radi na uništavanju sporazuma koji su potpisani.

Predsednik je poručio da je skeptičan da u Briselu u dijalogu može doći do rezultata, da tamo ide u dobroj verio i da želi da razgovaramo o svemu, ali da nas “naterate da se odreknemo svojih prava, da radimo na uništavanju sporazuma koji smo potpisali nemojte da pokušavate i sanjate”, apostrofirajući da je pitanje ZSO već ispregovarano i da ga ne interesuje ustav tzv. Kosova.

Ime mandatara biće pozanto posle mog povratka iz Brisela

Predsednik je izjavio danas da će ime mandatara za sastav nove vlade biti poznato po njegovom povratku iz Brisela.

“Ne znam koliko će da traje to u Briselu, Lajčak veruje da će da traje dugo, pa je pitanje da li ćemo odmah 18. i da se vratimo. A, možda se vratimo i posle pola sata, to nikad ne znate sa Albancima”, rekao je Vučić.

Moja dva greha – Želeo sam u Jasenovac i “otvorio” sam Oluju

Predsednik Vučić izjavio je danas da ne zna šta bi odgovorio Hrvatima na sprovedenu hajku, a koji ubace “Vučić” što god da se desi, ali je i nagalsio da je njegov greh, pored toga što je poželeo da položi cvet u Jasenovcu i taj što je pokrenut postupak kojim se traži odgovornost za ubice dece i starih na Petrovačkoj cesti.

Vučic je, nakon susreta sa mladim sportistima iz dijaspore na pitanje novinara da li će odgovarati ili ćutati na sve napade iz Hrvatske oko obeležavanja Oluje i ” to što je Danas objavio adresu na kojoj žive njegova deca”, rekao da ne veruje kakve gluposti i laži mora da sluša, uključujući i to da je urednik u Pečatu Filip Rodić njegov propagandista, a da ga on pri tom nikada nije video i da ga je čak ga je kritikovao zbog Briselskog sporazuma.

U gasu imamo 1,3 milijardi evra, ugalj svuda kupujemo

Predsednik Vučić rekao je danas da se sve čini kako bi se pripremili energenti za zimu, da vrednost gasa koji Srbija ima u skadištimaiznosi više od 1,3 milijarde evra, a da se ugalj kupuje na svim stranama gde je to moguće.

“Na današnji dan u našem delu skladista imamo 264,7 miliona kubnih metara gasa i 201 milion kubnih metara koje smo kupovali kao dodatne kolicine u Mađarskoj”, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje povodom snabdevanja gasom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: