Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o ekonomskoj saradnji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vucic bocan
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Vučić je obavestio ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju međunarodnih diplomatskih aktivnosti kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: