Podeli vest

Francuski zvaničnik je istakao da evropski put Srbije nema alternativu izrazivši spremnost da se ubrza njegova dinamika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom o unapređenju srpsko-francuske saradnje, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Vučić je zahvalio predsedniku francuskog Senata na poseti, istakavši da je ona najbolji pokazatelj kontinuiteta političkog dijaloga dve zemlje, pogotovo imajući u vidu da je Francuska jedan najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije, sa kojom nas čvrsto vezuju prijateljstvo i istorijska bliskost.

Zvaničnici su se saglasili da se odnosi Srbije i Francuske intenzivno razvijaju i da ekonomska saradnja beleži odlične rezultate, što je jasan pokazatelj zainteresovanosti Francuske za dugoročno i temeljno prisustvo u našoj zemlji, saopštila je pres služba predsednika Republike.

“Naša privredna saradnja se veoma dinamično razvija u različitim sferama, a karakteriše je sve veća trgovinska razmena roba i usluga, kao i značajna ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu, koja su poslednjih godina proširena na realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata od kojih neki imaju status projekta od nacionalnog značaja”, istakao je Vučić i dodao da u narednom periodu očekuje realizaciju novih francuskih investicija u Srbiji.

Predsednik francuskog Senata je rekao da je evidentno da se iskreno prijateljstvo i poverenje, koje su međusobno izgradili predsednici Makron i Vučić, pretače u strateško partnerstvo dve zemlje, istakavši da je to vidljivo već po sletanju na beogradski aerodrom, koji rekonsturiše francuski Vansi.

Predsednik Srbije upoznao je Laršea i sa najnovijim razvojem situacije na Kosovu i Metohiji i istakao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu kao jedinom mehanizmu za pronalaženje kompromisnog rešenja, kao i održavanju mira i stabilnosti u regionu.

“Cenimo aktivan pristup Francuske i očekujemo razumevanje za naš stav da se primene svi postojeći sporazumi, a pre svega deo koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što je od ključnog značaja za bezbednost i normalan život srpske zajednice na Kosovu i Metohiji“, naglasio je predsednik Vučić još jednom zahvalivši Francuskoj, i posebno predsedniku Emanuelu Makronu, na pažnji koju poklanja Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.

Govoreći o evrointegracijama Srbije, Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.

Francuski zvaničnik je istakao da evropski put Srbije nema alternativu izrazivši spremnost da se ubrza njegova dinamika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ