Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas fotografiju na kojoj igra šah sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim u vinariji “Aleksić”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Odigrali smo lepu partiju šaha”, napisao je Vučić na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Vučić: Potvrdili smo veoma dobre odnose dve zemlje, još će se razvijati

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, nakon sastanka sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, da su danas potvrđeni izuzetni odnosi koji postoje između dve zemlje.

“Mi smo ne samo prijatelji, već kao narodi imamo bratske odnose, ili sestrinske, pošto je još lepše tako reći, ali verujem da će se ti odnosi i dalje razvijati”, istakao je Vučić.

Kazao je da je trgovinska razmena dve zemlje 1,5 milijarde evra na godišnjem nivou i izrazio uverenje da će i dalje da raste.

“Mnogo toga zajednički radimo da poboljšamo životni standard građana obe zemlje”, naglasio je Vučić.

Srbija i Severna Makedonija nemaju više otvorenih pitanja, samo da sarađuju bolje

Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Severna Makedonija nemaju više nikakvih otvorenih pitanja i da samo postoji želja da se sarađuje bolje i više.

On je nakon sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Penderovskim, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, zahvalio patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine “na dobrobit dva naroda”.

“Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju, ništa ne tražimo, ništa nam nije potrebno osim da sarađujemo još bolje i više. Nemamo mi te začkoljice ko je šta i kome ispred ili unutra rekao ili nije”, dodao je Vučić.
 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: