Podeli vest

Vučić se sastao sa Stjuartom Pičom i razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i regionu, kao i o bilateralnim odnosima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pič
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas specijalnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske za Zapadni Balkan Lorda Stjuarta Piča, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i regionu, kao i o bilateralnim odnosima, saopštila je pres služba Predsednika.

Tom prilikom Vučić je naglasio da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti na KiM, što je pokazala u kriznim situacijima izazvanim jednostranim potezima Prištine.

On je istakao da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom, kako bi se došlo do kompromisnog rešenja, u kojem ključnu tačku predstavlja bezbednost Srba na KiM.

Takođe je ukazao na neophodnost poštovanja i primene ranije potpisanih sporazuma. Vučić je naglasio i da Srbija visoko ceni važnu ulogu Kfora u očuvanju mira, stabilnosti i zaštite Srba na KiM, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija. Lord Pič je rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Ovom prilikom sagovornici su istakli važnost prisustva Kfora kao garanta bezbednosti.

Čestitavši secijalnom izaslaniku Piču na imenovanju u Dom lordova, predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na podršci i finansijskoj pomoći koju pruža Srbiji, posebno u oblastima kao što su obrazovanje, otvoreni podaci i digitalizacija.

Pored toga, Vučić i Pič su razmenili mišljenja o bilateralnoj saradnji i ideje za njeno unapređenje, posebno u oblasti odbrane, energetike i nauke.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: