Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije imao mnogo važnih sastanaka, poput sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom, specijalnim izaslanikom Stjuartom Pičom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, kao i predstavnicima Evropske centralne banke (EBRD).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Tanjug/video

On je novinarima rekao da je imao slučajan, ali ne kratak razgovor sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, za koji je ocenio da je bio “duži nego što je očekivao”.

“Prisustvovao sami govoru (potpredsednice SAD) Kamale Haris. Ali naravno da je glavna vest bila smrt Alekseja Navaljnog. Po podne sam imao uglavnom ekonomske teme i razgovarao sa investitorima i predstavnicima nemačke vlade zaduženim za ekonomska pitanja”, rekao je on.

Kako je istakao, šta god da radi u glavi mu je Ekspo i 2027 i neki ne lako dostižni ciljevi za koje je rekao da će ih Srbija dostići, poput BDP-a i prosečnih plata i penzija, za šta je potrebno mnogo investicija.

Tražio sam od EBRD dodatna sredstva za lokalne i regionalne puteve u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Minhenu od Evropske banke za obnovu i razvoj tražio dodatna sredstva po najpovoljnijim uslovima za izgradnju lokalnih i regionalnih puteva u Srbiji.

“Mi smo peta zemlja po visini saradnje sa EBRD, dakle, toliko visoko je plasirana Srbija kada govorite o visini novčanih iznosa”, rekao je Vučić.

Naglasio je da su kod EBRD kamate uvek najniže i dodao da hoće da podigne svako selo u Srbiji.

“Ono oko čega sam se ja borio, a što nisam dobio zeleno svetlo od EBRD i oko čega se borim uvek, to su lokalni putevi. Rekao sam im da mogu da zamolim svoje arapske prijatelje da nam daju novac pod najpovoljnijim uslovima, ali da je sigurnije i bolje zbog projekta i dokumentacije, kao i transparentnosti procesa, da imate EBRD uključen u te procese”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: