podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STR

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je danas da je u okviru Međunarodnog samita o nuklearnoj energiji imao važne razgovore sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o Srbiji, kao i da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao dugo o geostrateškim pitanjima.

On je novinarima, nakon samita, rekao i da je sa Makronom razgovarao o poseti Francuskoj i da ga je pozvao u posetu Srbiji, kao i da je razgovarao sa slovačkim premijerom Robertom Ficom, čiju brzu posetu Srbiji očekuje.

“Sa mnogim drugim sam razgovarao, od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića do drugih i verujem da smo imali koristan boravak ovde. Očekujem sada Mariju Šefčović da dođe. Onda dolaze ponovo predstavnici Evropske komisje. Dug je dan ali konstruktivan. (Belgijski premijer Aleksandar) de Kro očekuje pismo novog premijera (Srbije) gde tražimo pomoć Belgije u Vinči. Moraćemo deo ljudi da vratimo, deo da uvezemo”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je na samitu postavio važna pitanja – kako finansirati ulaganja u nuklearnu energiju.

“I kako da napravimo veći rast, jer ako tražite povećanje vojne proizvodnje, ne može onda ništa drugo da raste da ulažete u druge grane privrede. Ima tu mnogo problema koje moramo zajednički da rešimo”, rekao je on.

VUČIĆ SE U BRISELU SASTAO SA POTPREDSEDNIKOM EVROPSKE KOMISIJE ŠEFČOVIČEM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa potpredsednikom Evropske komisije i komesarom za međuinstitucionalne odnose i strateška predviđanja Marošem Šefčovičem.
Vučić je danas u Briselu učestvovao na prvom Samitu o nuklearnoj energiji u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i Kraljevine Belgije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: