Podeli vest

Osetili smo istinsko prijateljstvo prema našoj zemlji, a nadam se da ste i vi osetili naše iskreno prijateljstvo, rekao je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

al sisi
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednici Srbije i Egipta, Aleksandar Vučić i Abdel Fatah al Sisi razgovarali su u četiri oka nešto duže nego što je bilo predviđeno, a nakon tog razgovora usledio je sastanak delegacija dve zemlje.

Delegacije predvode Vučić i al Sisi, a predsednik Srbije je na početku tog sastanka rekao da želi da se prodube saradnja i prijateljstvo Srbije i Egipta.

“Osetili smo istinsko prijateljstvo prema našoj zemlji, a nadam se da ste i vi osetili naše iskreno prijateljstvo”, rekao je Vučić.

Naveo je da su razgovarali o važnim temama i dogovorili da dve vlade i minsitri obe zemlje rade dalje na svim sporazumima, kao i na ugovoru o slobodnoj trgovini.

“Zašto bismo kupovali skuplje, kada možemo bez carina”, konstatovao je Vučić i dodao da razgovarali o saradnji u oblastima poljoprivede, vojske i zdravstva.

Među ministrima koji prisustvuju sastanku su Branko Ružić, Maja Gojković, Nikola Selaković, Irena Vujović, Branislav Nedimović, Tatjana Matić, dok egipatsku delegaciju predstavljaju ministar spoljnih poslova Samih Šukri, ministarka trgovine i industrije Nevin Gamea.

Posle sastanka delegacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće egipatskom predsednikom odlikovanje, a Vučić i al Sisi će potpisati Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva između Srbije i Egipta i prisustvovati potpisivanju još 12 sporazuma o saradnji između dve zemlje.

Nakon potpisivanja sporazuma, planirano je da se Vučić i al Sisi obrate medijima.

Za danas je planirano i da se održi Srpsko – egipatski biznis forum, a privrednicima dve zemlje će se na otvaranju obratiti predsednici Vučić i al Sisi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: