Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Grčkoj da izgradnja LNG terminala predstavlja veliki i važan događaj za ceo region, za ceo Balkan

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC /arhiva

U grčkom gradu Aleksandrupoliju održava se ceremonija obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, a u svom obraćanju predsednik Vučić je zahvalio grčkim domaćinim na pozivu Srbiji.

“Ovo je važan događaj za ceo region, za ceo Balkan”, naglasio je Vučić.

Dodao je da je on među malobrojnima koji je, kao i uvek, bio skeptičan po pitanju tog projekta, ali da sada kada vidi da je sve spremno, veoma zadovoljan zbog toga.

“Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti”, rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u nasu zemlju.

Vučić je kazao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, i da tamo mora mnogo stvari da se uradi.

Rekao je da je zahvalan EU, jer, kako je istakao, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je Unija.

Tako će, dodaje, i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom finansirati EU.

„Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i hrana, voda i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti“, objasnio je Vučić.

Izrazio je nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i naš narod.

„Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU“, objasnio je on.

Vučić: Čast biti na početku radova na LNG terminalu u Grčkoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu na pozivu da u grčkom gradu Aleksandrupolisu prisustvuje ceremoniji početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas.

“Mnogo Vam hvala dragi prijatelju što ste pozvali Srbiju na događaj važan za ceo region. Izuzetna mi je čast da prisustvujem obeležavanju početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG) u Aleksandrupolisu”, naveo je Vučić na instagramu “Budućnostsrbije”, uz fotografije sa liderima iz regiona.

Obeležavanju početka radova prisustvuju i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i premijeri Bugarske i Severne Makedonije Kiril Petkov i Dmitar Kovačevski.

Premijer Grčke Micotakis srdačno je dočekao predsednika Vučića u Aleksandrupolisu.

Dobar razgovor sa Micotakisom, hvala mu na podršci

Predsednik Srbije rekao je da je imao dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u kraćem ili srednjeročnom periodu.

Vučić je u izjavi novinarima kazao da je sa Micotakisom razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: