Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas prilikom obilaska prvih radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca da će njenom izgradnjom taj grad rešiti većinu infrastrukturnih problema i da je to velika stvar za čitav kraj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Ovo je 22 kilometara i nešto što će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada i ojača industrijski”, rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da će se obilaznica nastavi do Vučkovice, pa sa brzom saobraćajnicom prema Kniću i Mrčajevcima i da će se spojiti sa Koridorom 11, putem Čačak-Kraljevo.

“Ovo rešava oko 80 odsto problema koje Kragujevca ima. Vezaćemo Kragujevac sa Mrčajevcima, tu će biti autoput Čačak-Kraljevo, deo Moravskog koridora”, rekao je Vuccich i naveo da se grade najbolji putevi i brze saobraćajnice, punog profila.

Veoma je važno da Stelantis u junu u Kragujevcu počne proizvodnju električne “pande”

Predsednik Srbije izjavio je danas, tokom obilaska prvih radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, da je veoma važno za Srbiju da Stelantis u tom gradu u junu pokrene fabriku za proizvodnju električne “fijat pande”, jer će imati veliki izvozni potencijal.

“Ako krene sve normalno, u Kragujevcu bi mogla da bude fabrika sa najvećim izvoznim potencijalom i da se takmiči sa Ziđinom i železarom u Smederevu. To bi značajno doprinelo rastu našeg bruto domaćeg proizvoda u drugoj polovini sledeće godine i daljem povećanju plata, penzija, životnom standardu cele Srbije”, rekao je Vučić.

Kaže da su, kada se stopa rasta poveća za 0,3-0,4 odsto, to značajni procenti i za povećanje plata i penzija. 

Vučić je istakao da će za građane biti veoma značajno kada bude gotova obilaznica i da ne moraju da idu kroz centar Kragujevca ako idu ka Gruži, Kniću i drugim mestima.

Verujem da ćemo dobiti apsolutnu većinu mandata u Skupštini

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da će lista “Srbija ne sme da stane” dobiti na izborima apsolutnu većinu mandata u Skupštini.

On je rekao tokom obilaska pravih radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca da je najvažnije da ljudi izađu na izbore, kao i da je uveren da će u Parlamentu imati više od 125 mandata.

“Verujem da ćemo samostalno u mandatima imati apsolutnu većinu u Skupštini. To je cilj, za sve ostalo ne bih bio srećan niti zadovoljan”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je rekao i da je uveren u ubedljivu pobedu SNS na izborima u svim gradovima Srbije u kojim je deo opozicije najavio pobedu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: