Podeli vest

Aljbin Kurti je sam priznao da je pogazio međunarodno pravo time što je izjavio da su trojica uhapšenih Albanaca bila 300 metara unutar administrativne teritorije KiM, izjavio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa predsednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar, komentarišući pitanje da li je Kvinta tražila dokaze kada je u pitanju pomenuto hapšenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije je rekao da je, po vojno-tehničkom sporazumu, obavezno da se prijavi prilazak na kilometar od administrativne linije i to 36 sati unapred.

Takođe, kako kaže, nikad se nije desilo da pripadnici naše vojske ili policije pređu administrativnu liniju i da i KFOR može da potvrdi da Srbija, statistički gledano, to nikad nije uradila. Vučić je postavio pitanje i šta su trojica uhapšenih radila na teritoriji Srbije sa dugim cevima.

Kako kaže, uhapšeni su rekli da traže pečurke i da im ne radi GPS.

Predsednik Srbije je rekao da je ponudio na uvid snimke o srpskim vojnicima i da oni od tog mesta nisu bili bliži 19,5 kilometara kopnenim putem, odnosno 5,1 kilometar vazdušnim putem.

“Spremni smo da dostavimo sve snimke, svu evidenciju i da se dovedu eksperti da daju poligraf našim vojnicima. Postavili bi im dva pitanja – da li ste izvršili hapšenje i da li ste hapšenje izvršili na teritoriji centralne Srbiji ili AP Kosova i Metohije”, izjavio je Vučić.

Kako je istakao, na ovakav način se ponaša ozbiljna država, a ne kvazi države koje, naveo je, unakaze nekog ko im se ne sviđa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: