Podeli vest

Regionalna privredna komora Rasinskog okruga-RPK Kruševac dodelila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nagradu za ličnost decenije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Regionalna privredna komora Rasinskog okruga-RPK Kruševac danas je na svečanoj manifestaciji “Božićni privredni doručak“ nagradila uspešne kompanije i pojednice koji su svojim aktivnostima dali snažan pečat razvoju srpske privrede, a nagrada za ličnost decenije dodeljena je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ova nagrada je dodeljena prvi put povodom jubileja 10 godina organizacije „Božićnog privrednog doručka“. Nagrada za doprinos razvoju lokalne zajednice uručena je Vladanu Gašiću, vlasniku Televizije Plus, nagrada za doprinos razvoju preduzetništva Ic Systems, a nagrada za unapređenje kvaliteta proizvoda kompaniji Rubin.

Za razvoj turizma nagrađena je Vinarija Vino Budimir, dok je nagrada za uspešno izvozno preduzeće pripala Trajal korporaciji.

Direktorka Regionalne kruševačke privredne komore Maja Marković je istakla da su deceniju za nama obeležili najbrži rast ekonomije u regionu, rast životnog standarda i zaposlenosti, unapređen poslovni ambijent, reformski zakoni, mir i stabilnost.

“Privrednici Rasinskog okruga beleže takođe odlične rezultate, podižu lestvicu svojih profesionalnih ciljeva, unapređuju poslovanje i zalažu se za zajednicu u kojoj žive. Sve nam to daje nadu da ćemo zajedničkim zalaganjem i u novoj godini očuvati ekonomski potencijal “, rekla je ona.

Marković je naglasila da je godina za nama obilovala izazovima ali da uprkos nestabilnim i teškim vremenima mozemo istaći da je naša privreda stabilna.

“Stabilnost i napredak privrede Rasinskog okruga dokazujemo i činjenicom da smo za 10 godina spoljnotgovinsku razmenu uvećali četiri puta”, rekla je ona i dodala da su u prethodnoj deceniji doneti važni reformski zakoni koji su poboljšali privredni ambijent u Srbiji.

Prema njenim rečima, najvažnije od svega je to što uprkos previranjima u svetu imamo mir i stabilnost, kao preduslove za sve ostale poduhvate i uspehe. Ukazala je da će u narednom periodu, shodno promenama na globalnom nivou, zadatak Privredne komore biti da svoje servise prilagodi novim potrebama i zahtevima privrede kako bi privrednicima pružila suštinsku podršku u rešavanju problema i prevazilaženju izazova,

“Izazovi donose i odredjene šanse koje samo zajedničkim snagama možemo iskoristiti. Ove godine nas očekuje i završetak dela Moravskog koridora koji će dodatno ubrzati industrijski razvoj Rasinskog okruga i dolazak novih investitora”, rekla je Maja Marković.

Privrednike, predstavnike lokalnih samouprava, crkvene velikodostojnike i ostale goste na svečanosti koja je održana u Kruševačkom pozorištu pozdravili su i episkop kruševački David Perović, jedan od začetnika manifestacije “Božićni privredni doručak” i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…