Amerikanci povećaju prisustvo i novih 300 vojnika dolazi iz Ilionoisa, i interesantno je da oni kažu da dolaze da dodatno zaštite teritorijalni integritet i suverenitet Kosova”, otkrio je predsednik Vučić na konferenciji za medije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ALEKSANDAR VUČIĆ
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se vrši psihološki pritisak na Srbe na KiM i da je poslednji slučaj bio 6. oktobra kada su britanski vojnici u velikom broju bili na severu KiM, kao i da Amerikanci povećaju svoje prisustvo, pošto će im doći još 300 vojnika iz Ilinoisa.

“U drugolm nivou su problemi na KiM, svakodnevne provokacije Albanaca i pojavljivanje različitih policijskijh jednica koje nemaju nikakve veze sa Direktoratom i reginalnom policijom sever. U pitanju je poseban psihoški pritisak, a oni će reći da su to redovne aktivnosti”, rekao je Vučić.

Kaže da su britanski vojnici 6. oktobra u velikom broju bili na severu KiM, šetali se i snimali, kako bi srpski narod video kakva je to snaga i moć.

“Sve imamo dokumentovano video i fotografije, da ne bi neko rekao da se to nije desilo, a oni će reći da su to redovni zadaci, kako to uvek na severu, a ne na nekom drugom mestu. Amerikanci povećaju prisustvo i novih 300 vojnika dolazi iz Ilionoisa, i interesantno je da oni kažu da dolaze da dodatno zaštite teritorijalni integritet i suverenitet Kosova”, naveo je Vučić.

Istakao je da bi to valjda trebalo da bude jasan signall nama i Srbima na KiM da ne sanjaju o poštovanju povelje UN i odluka UN uključujući 1244 ,jer mora da se zna čija je jedina odluka koja mora da se poštuje.

Vučić je istakao da je to nastavk politike sile od 1999. godine sve do danas.

“Mi smo poruku razumeli i dobro razumeli da je međuanrodno pravo odavno pogaženo i uništeno i da postoji samo pravo sile”, naveo je Vucicć i dodao da nama ništa ne preostaje nego da se pozivamo na međunarodno javno pravo i da budemo možda jedini možda koji će toga u potpunosti da se pridržavamo, a ostali kada im to odgovara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: