Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na oproštajnom prijemu u čast odlazeće ambasadorke Narodne Republike Kine Čen Bo, da “kada u Srbiji ispraćamo iskrene prijatelje, to radimo sa setom, ali i ponosom zbog časti i prilike da takvog prijatelja imamo”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Vučić je rekao da je ambasadorka Čen Bo za Srbiju mnogo više od diplomatskog predstavnika Narodne Republike Kine, zemlje koja, kako je naglasio, u Srbiji ima najveće moguće poštovanje građana.

Ona je, kako je istakao predsednik, “pre svega, naš dragoceni prijatelj”, objavljeno je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

“Planirali smo mnoge projekte zajedno, radovali se svakom kilometru puta i pruge, delili brige u teškim vremenima, slušali jedni druge sa pažnjom i uvažavanjem i uvek se oslanjali na podršku i partnerski stav velike NR Kine za sve što je Srbiji i njenim građanima bilo potrebno”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, i kada je bilo najteže, snažna posvećenost ambasadorke Čen Bo jačanju sveobuhvatnih odnosa izmedju Kine i Srbije, uvek je nosila njen lični pečat iskrene ljubavi i poštovanja prema našoj zemlji i narodu.

“Zato je Srbija njena druga kuća u kojoj više nije gost, već neko ko će ovde uvek biti dočekan sa radošću, poštovanjem i ogromnom naklonošću”, poručio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: