Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će u junu uslediti novo povećanje penzija, nije precizirao koliko, ali je istakao da će svakako biti dvocifreno. Gostujući na Hepi tv.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic Vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Vučić je najavio da će i kasnije ove godine, u oktobru ili novembru, biti još jedno povećanje, zavisno od finansijske situacije.

To povećanje, kazao je, neće biti ispod 10 odsto.

“Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu”, rekao je Vučić.

Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko, kako je rekao, Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

“To su dva problema, jedno je tzv. Kosovo, drugo je odnos prema ukrajinskom ratu. Nije lako izdržati tu poziciju i da ne bih kukao to je naš izbor, mi moramo da se borimo…”, naveo je Vučić.

Istakao je da je stav Srbije i njegov lični od početka da Ruskoj Federaciji ne uvodimo sankcije, a za to se, kaže, nekada plaća cena.

Za Srbiju je, ističe, najvažnije, da imamo ozbilju politiku, politiku kakvu jedna država mora da vodi i u toj politici nema mesta za bilo kakve ludosti. Srbija je, istakao je predsednik, u svemu prva u regionu i po rastu, po stopi javnog duga, a i stanje u budžetu nam je dobro.

“Sve to smo uspeli da uradimo zahvaljujući ozbiljnoj politici, politiku…”, rekao je Vučić i kao primer naveo BiH koja je u decembru prošle godine bila ispred nas po prosečnoj plati za 60 evra, a danas imaju nižu prosečnu platu od Srbije za 110 evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: