Podeli vest

Vučić je zahvalio Evropskoj uniji na pomoći za izgradnju brze pruge Beograd – Niš.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, da je Srbija dobila danas na poklon grant od 600 miliona evra za izgradnju dela brze pruge Beograd – Niš i istakao da će se tom prugom stizati za svega 100 minuta.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem nakon potpisivanja u vozu prve tranše investicionog granta za izgradnju brze pruge Beograd-Niš u okviru finansijskog paketa za železnički Koridor 10, naglasio da je to ogromna pomoć EU.

“Govorimo o jednom od najvećih projekata ikada u koje je Srbija ušla, u vrednosti od 2,775 milijardi evra”, istakao je Vučić.

Sve članove predloga lično sam pročitao u Skupštini

Vučić je rekao danas da ne zna kako su se svi iznenadili, ali da je on sve članove predloga EU za rešavanje kosovskog pitanja lično pročitao u Skupštini Srbije.

“Večeras ću temeljno i detaljno da govorim o svemu. Od naroda ništa nisam krio neću ni danas ni sutra”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem, a na pitanje da kazze sta se dogodilo juče u Briselu, s obzirom na to da je Žozep Borelj rekao da se sa Aljbinom Kurtijem složio da dalji razgovori o tekstu predloga EU nisu potrebni, Gabrjel Eskobar da ima joss puno posla dok se ne postigne dogovor, a Kurti da je bio spreman da potpiše sporazum, ali da srpska strana nije.

On je dodao da ništa nije sakrio u Skupštini, i da u EU znaju dobro šta je rekao svim zvaničnicima i Makronu i Šolcu i Meloni. 

Za četiri godine do Niša za 90 minuta, Prokop 20. oktobra

Pruga Beograd-Niš biće gotova u potpunosti do 2027. godine, a do tada idemo po sekcijama, pa će se do Velike Plane stizati za 20 minuta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naglasio da će stanična zgrada Prokop biti završena do 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda.

“Za četri godine eto nas za sat i po od Beograd do Niša”, rekao je novinarima predsednik Srbije nakon što je potpisan ugovor za prvu tranša investicionog granta za izgradnju brze pruge Beograd-Niš u okviru finansijskog paketa za železnički Koridor 10.

“Stanična zgrada biće završena do 20. oktobra. Za Dan oslobođenja Beograda otvaramo staničnu zgradu Prokop – velelepnu zgradu koja će imati top restorane”, rekao je Vučić i naglasio da će velike i moće firme tu otovirti svoj prostor i naglasio da će taj deo grada postati moćan kao i Beograd na vodi te da će se te dve celine zajedno širiti ka sajmu, čuvajući Halu jedan, koja će biti zaštićena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: